Ce schimbări vor apărea după cumpărarea Motorola de către Google

Google, compania care deţine cel mai mare motor de căutare pe Internet din lume şi care a dezvoltat sistemul de operare Android, ce rulează pe aproape jumătate dintre smartphone-urile din întreaga lume, a cumpărat Motorola Mobility Holdings pentru 12,5 miliarde de dolari.

3 afișări
Imaginea articolului Ce schimbări vor apărea după cumpărarea Motorola de către Google

Ce schimbări vor apărea după cumpărarea Motorola de către Google

Aceasta este cea mai mare achiţizie din istoria companiei şi cea mai importantă din segmentul echipamentelor wireless din ultimii 10 ani, potrivit Bloomberg.

"Motorola este o companie foarte puternică în domeniul comunicării wireless. Achiţizia are sens. Este un producător major de tehnică mobilă, iar Google a intrat puternic pe acest segment", a comentat pentru gândul Varujan Pambuccian, membru al comisiei pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor. Pambuccian apreciază că suma este "cam mică", dar "ăsta este contextul economic".

"Google vrea să urmeze exemplul Apple şi să meargă şi pe hard şi pe soft, pentru a avea un produs mai bun", a explicat, pentru gândul, Mircea Sârbu, editorialist Business Magazin, în opinia căruia miza preluării o reprezintă şi patentele deţinute de Motorola, dar şi dezvoltarea de tablete.

În schimbul celor 12,5 miliarde de dolari, Google va prelua peste 17.000 de patente, care o vor scuti de eventuale procese de proprietate intelectuală şi îi vor asigura avantaje în negocierile cu principalii competitori, cum este şi Apple.

Citeşte mai multe despre schimbările după cumpărarea Motorola de către Google pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici