Ce scrie AFP despre Inna, Edward Maya sau Alexandra Stan: Succesul românilor este un balsam pentru o ţară atinsă de o gravă criză economică

Albumele lor câştigă discuri de aur şi de platină pretutindeni în lume, iar piesele lor au milioane de vizualizări pe internet. Starurile din România - Inna, Edward Maya sau Alexandra Stan - încing ringurile de dans din Europa şi America cu melodiile lor simple, scrie AFP. Succesul lor în afară reprezintă "un balsam pentru o ţară puternic afectată de criză", văzută de străini ca fiind "săracă, tristă şi coruptă".

6 afișări
Imaginea articolului Ce scrie AFP despre Inna, Edward Maya sau Alexandra Stan: Succesul românilor este un balsam pentru o ţară atinsă de o gravă criză economică

Ce scrie AFP despre Inna, Edward Maya sau Alexandra Stan: Succesul românilor este un balsam pentru o ţară atinsă de o gravă criză economică (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Muzica dance românească este extrem de populară în lumea întreagă ", declară pentru AFP Eelko van Kooten, patronul uneia dintre cele mai cunoscute case de discuri, Spinnin'Records.

Recent, Edward Maya, un artist român în vârstă de 24 de ani, al cărui nume real este Eduard Marian Ilie, i-a luat faţa celebrei Lady Gaga la premiile Billboards 2011 pentru cea mai bună piesă dance, cu "Stereo Love".

Cunoscut pentru cum mixează sunetele acordeonului cu ritmurile house, music, Edward Maya colecţionează discuri de platină din Canada în Spania, scrie AFP, notând că o altă figură proeminentă a valului românesc este Inna. În vârstă de 24 de ani, tânără a vândut 2 milioane de single-uri în toată lumea, a luat discuri de platină în Franţa şi în Spania şi a adunat peste două milioane de fani pe Facebook. Videoclipurile pieselor ei, "Sun is Up", "Amazing" sau "Hot" au fost vizualizate de peste o sută de milioane de ori pe YouTube.

"Niciodată nu mi-am imaginat un asemenea succes", a povestit artista pentru AFP. Cu părul prins în coadă, la volanul unei decapotabile, Inna a fost surprinsă pe platourile de filmare ale viitorului său clip, într-o veche uzină dezafectată din Bucureşti.

"Cred că există o vibraţie specială, dorinţa de a face o muzică pe care poţi dansa nu doar în Europa, ci pretutindeni în lume", explică Inna, vorbind despre generaţia românilor de douăzeci de ani care fac acum legea în radiourile şi cluburile de afară.

Citeşte mai multe despre materialul AFP despre Inna, Edward Maya şi Alexandra Stan pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici