Ce se întâmplă dacă se reduce TVA?

O reducere a TVA în prezent nu este benefică, întrucât nu va conduce la o scădere a preţurilor şi va avea un efect negativ asupra predictibilităţii cadrului fiscal, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Dan Lazăr.

5 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă dacă se reduce TVA?

Ce se întâmplă dacă se reduce TVA?

"Am fost nevoiţi să luăm o măsură rapidă şi sigură, iar aceasta a fost mărirea TVA şi acum se vorbeşte despre o reducere a TVA. Noi suntem pe principiul menţinerii stabilităţii la principalele impozite, iar o reducere acum a TVA nu este benefică şi nu va conduce şi la o scădere a preţurilor", a spus Lazăr la un seminar pe teme de fiscalitate. Acesta a explicat că o astfel de măsură va "distruge" aspectul predictibilităţii cadrului fiscal, amintind că în ultimii doi ani s-au început procese de simplificare a acestuia, începând chiar cu TVA.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici