Cea mai mare cadere a bursei din ultimele 10 luni

BVB a avut, ieri, cea mai neagra zi dupa 5 martie 2007, toti cei trei indici avand pierderi de circa 5%, pe fondul retragerii masive a investitorilor straini si romani. Si indicii principalelor burse din lume au inchis sedinta de ieri pe minus. Pe termen scurt, Romaniaprezinta cel mai mare risc financiar din Europa de Est, apreciaza cotidianul german Handelsblatt, citat de Rador. Sistemul bancar si piata bursiera din aceste state vor resimti cel mai mult criza financiara. BVB si Rasdaq au pierdut ieri peste un mld. euro.

1 afișare
Imaginea articolului Cea mai mare cadere a bursei din ultimele 10 luni

Cea mai mare cadere a bursei din ultimele 10 luni

Capitalizarea bursiera a suferit o pierdere de 10,64 miliarde euro fata de iulie 2007 (momentul inceperii crizei subprime din SUA). Indicele BET-C a inregistrat cea mai mare pierdere din ultimele zece luni, de 4,77%. Titlurile SIF au fost insa cele mai afectate de corectii, pierzand 5,2%. Brokerii romani sunt de parere ca o revenire a bursei depinde foarte mult de pietele externe. “Perspectivele sunt ingrijoratoare si, cel putin pe termen scurt, nu se intrevede o stabilizare a preturilor. Ne pregatim pentru volatilitatea mare a preturilor care ameninta acest an”, spune Cornel Fumea, director executiv la casa de brokeraj BRD Securities.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici