Cea mai mare cercetare statistică din istoria României, la start: mai suntem 21 de milioane sau doar 18?

Recensământul populaţiei care începe astăzi este cea mai amplă cercetare statistică realizată în România din toate timpurile. Pentru prima dată, se va afla cu exactitate, în funcţie de codul numeric personal, câţi români mai locuiesc în ţară, câţi sunt plecaţi în străinătate, dar şi care este patrimoniul populaţiei sau evoluţia veniturilor din 2002 încoace. Până acum, singurele date disponibile în acest sens erau cele rezultate în urma unei anchete care cuprindea mai puţin de 30.000 de gospodării, ale cărei date erau, constant, contrazise de mediul de afaceri.

4 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare cercetare statistică din istoria României, la start: mai suntem 21 de milioane sau doar 18?

Cea mai mare cercetare statistică din istoria României, la start: mai suntem 21 de milioane sau doar 18?

Ţara a fost deja împărţită în 101.000 de sectoare, care vor fi acoperite de 120.000 de recenzori timp de 12 zi­le. Fiecare recenzor va avea în gestiune, în medie, câte 100 de gospodării şi 300 de per­soa­ne. Totuşi, câteva zeci de re­cen­zori din ţară au renunţat ieri să mai mear­gă pe teren începând de azi din cauza câştigurilor mici - 50 de lei pe zi.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici