Cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri. Ce riscuri sunt pentru clienţi?

Băncile locale se confruntă cu cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri, conturile mai multor clienţi fiind blocate şi urmează ca "plasticele" să fie reemise împreună cu un nou cod PIN. Ar fi vorba de o jumătate de milion de carduri potenţial afectate, spun surse din piaţă.

46 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri. Ce riscuri sunt pentru clienţi?

Cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri. Ce riscuri sunt pentru clienţi? (Imagine: Shutterstock)

Banca de stat CEC Bank a confirmat că mai multe carduri emise de bancă au fost compromise la nivelul unei baze de date internaţionale.

Banca nu a dorit să facă public numărul cardurilor afectate, dar surse din piaţă spun că ar fi vorba de 17.000 de carduri potenţial afectate.

"Menţionăm că atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank şi nu se datorează eventualelor vulnerabilităţi ale sistemului operat de bancă. Disponibilităţile băneşti ale clienţilor sunt în siguranţă", au spus reprezenţanţii CEC.

Cele mai mari două bănci locale, BCR şi BRD, susţin că sistemele lor de carduri nu sunt afectate, dar monitorizează atent situaţia.

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a confirmat la rândul său că a existat o breşă de securitate la un procesator european prin intermediul căreia s-au accesat informaţii legate de tranzacţiile efectuate cu anumite carduri. ARB spune că nu se aşteaptă ca posesorii de carduri să fie afectaţi.

Citeşte mai multe despre suspiciunea de fraudă din sistemul bancar pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici