Cea mai profitabila afacere a BERD in Romania

Banca Transilvania a ajuns cea mai profitabila investitie a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in Romania, dupa ce valoarea pachetului de actiuni detinut de aceasta a crescut in sase ani de 25 de ori.

1 afișare
Imaginea articolului Cea mai profitabila afacere a BERD in Romania

Cea mai profitabila afacere a BERD in Romania

Investitia BERD in Banca Transilvania este mai profitabila comparativ cu plasamentele in Banca Comerciala Romana,  Banca Romana de Dezvoltare sau Petrom. La BCR, BERD a detinut un pachet de 12,5% plus o actiune, iar in momentul exit-ului, BERD si-a scos de sapte ori suma investita. Pentru pachetul cumparat in 2003, BERD a platit 97,785 milioane de euro. Valoarea pachetului de actiuni detinut la BRD - Groupe Societe Generale valoreaza 306,7 milioane de euro, potrivit ultimului pret de pe Bursa de Valori Bucuresti,  investitia initiala fiind de 20 milioane de euro. Banca Transilvania, cea mai vanata banca a momentului de catre potentiali cumparatori, a raportat ieri un profit net in valoare de 25,4 milioane de euro (79,5 milioane de lei), in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea profitului se datoreaza diversificarii activitatii si expansiunii retelei teritoriale, conform institutiei bancare. In prima jumatate a anului trecut, banca afisase un profit net de 18,93 milioane de euro (58,7 milioane de lei). "Acest nivel al profitului net a fost atins prin contributia directa a tuturor celor trei linii de business, care si-au intensificat si diversificat activitatea, dar si datorita conditiilor favorabile de pe piata monetara si piata de capital", au explicat reprezentantii bancii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici