Cel mai mare producător auto autohton, Fiat, ar putea părăsi Italia

Istorie şi responsabilitate, acestea sunt cele două concepte care definesc Fiat, cel mai mare angajator italian din mediul privat. Însă şeful companiei, Sergio Marchionne, a ridicat semne de întrebare oficialilor, după ce a spus că Fiat trebuie să ia o serie de decizii raţionale, în contextul în care vânzările continuă să scadă.

6 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare producător auto autohton, Fiat, ar putea părăsi Italia

Cel mai mare producător auto autohton, Fiat, ar putea părăsi Italia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Aşa că există deja voci care se întreabă dacă producătorul auto ar putea părăsi Peninsula.

Preluarea Chrysler, producătorul american, este doar un motiv de îngrijorare, scrie The Economist. Şi asta pentru că Fiat nu a decis unde va fi sediul central - la Torino sau la Detroit.

Ambele decizii au numeroase implicaţii. Dar şi prezenţa Fiat în Italia este în pericol pentru că două treimi din câştigurile companiei vin din vânzările din străinătate, însă, jumatate din angajaţi şi 40% din capacitatea de producţie este localizată în Italia. Iar Marchionne a ameninţat în nenumărate rânduri că va renunţa la producţia din Italia dacă nu se va dovedi de viitor.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici