Cele mai importante investiţii de infrastructură din următorii trei ani. Transporturile au cheltuit în 10 ani 25 miliarde euro şi au făcut 200 km de autostradă

Calea ferată dintre Simeria şi Sighişoara şi autostrăzile Orăştie-Sibiu şi Suplacu de Barcău-Borş sunt cele mai mari proiecte de investiţii pe care Ministerul Transporturilor, condus de Anca Boagiu, şi-a asumat că le va finaliza până în 2015.

15 afișări
Imaginea articolului Cele mai importante investiţii de infrastructură din următorii trei ani. Transporturile au cheltuit în 10 ani 25 miliarde euro şi au făcut 200 km de autostradă

Cele mai importante investiţii de infrastructură din următorii trei ani. Transporturile au cheltuit în 10 ani 25 miliarde euro şi au făcut 200 km de autostradă (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Cele mai importante zece investiţii de infrastructură din România ce ar urma să fie gata până în 2015 valorează 4,6 miliarde de euro, echivalentul a circa 4% din PIB-ul României în 2010, potrivit unei analize a Ziarul Financiar realizată pe baza proiectelor de investiţii aflate în curs de desfăşurare la Ministerul Transporturilor, publicate pe site-ul Guvernului.

Guvernul a publicat în urmă cu două zile o listă de 141 de pagini cu investiţiile realizate de ministere în anii 2009-2010, dar şi cele care se află în curs de derulare. Ziarul Financiar va folosi aceste informaţii în analizele sale.

Acest exerciţiu este necesar în condiţiile în care Transporturile au avut în ultimii 10 ani bugete de circa 25 mld. euro, dar au construit doar 200 km de noi autostrăzi.

Ziarul Financiar a propus, la o întâlnire cu oamenii de afaceri şi cu reprezentanţii Guvernului, ca fiecare minister să prezinte topul celor mai mari investiţii realizate, să le justifice şi să-şi asume public proiectele de investiţii pentru bugetul de anul viitor.

Andreea Paul Vass, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, a preluat propunerea cu promisiunea că o va transmite premierului, iar în urmă cu două zile a fost publicată pe site-ul Guvernului lista cu proiectele de investiţii publice încheiate în perioada 2009 -2011, precum şi investiţiile publice aflate în curs de desfăşurare.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici