Centrala atomica Belene, risc major pentru Romania

Situata pe Malul Dunarii, la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti, noua centrala nucleara a Bulgariei, de la Belene, este un proiect de fabricatie ruseasca, respins timp de aproape 20 de ani, care va rasari intr-o zona inconjurata de trei centre seismice active.

1 afișare
Imaginea articolului Centrala atomica Belene, risc major pentru Romania

Centrala atomica Belene, risc major pentru Romania

Proiectul a fost evaluat de Bulgaria la 4 miliarde de euro. Experti romani in seismologie spun ca pericolul ca un cutremur sa afecteze viitoarea centrala exista, zona aflandu-se in calea undelor de propagare seismica dinspre zona Vrancea, dar si dinspre alte doua zone seismice active, din apropiere de Sofia. Riscul nu este extrem de ridicat, dar contracararea lui depinde exclusiv de calitatea tehnologiei folosite la constructia centralei.

 

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici