Centrul Capitalei, invadat de lebede

Zece lebede au ajuns, de citeva zile, pe riul Dimbovita, in apropierea Palatului de Justitie din Capitala, pasarile salbatice devenind atractia trecatorilor, insa autoritatile spun ca nu pot interveni in niciun fel pentru a le asigura hrana sau adapost ci, eventual, ONG-urile. Mai multe persoane au vazut, in ultimele zile, lebede si in alte parti ale Capitalei, de-a lungul riului indiguit.

1 afișare
Imaginea articolului Centrul Capitalei, invadat de lebede

Centrul Capitalei, invadat de lebede

Iarna, lebedele, ratele sau pescarusii se adapostesc deseori pe apele riurilor, mai ales pe portiunile care traverseaza orase, pentru ca apa ingheata mai greu, preferindu-le astfel lacurilor cuprinse de gheata sau albiilor secate ale unor ape statatoare. Totusi, in afara de mincarea pe care cei care le admira le-o arunca de pe podurile de peste Dimbovita, pasarile nu pot primi niciun fel de ajutor in ceea ce priveste mincarea sau chiar construirea de cuiburi din partea institutiilor statului. Directorul Gradinii Zoologice din Bucuresti, Anca Oprea, a declarat ca, potrivit legii, institutia pe care o conduce nu poate lua lebedele in custodie fara a primi cereri expres in acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici