„CEO la stat“, recrutat pe 250.000 de euro. Care este explicaţia tarifului

Comisionul-record de până la 250.000 de euro, plafonul maxim stabilit de Ministerul Economiei pentru licitaţia în urma căreia se va alege head-hunterul care va re­cruta manageri privaţi pentru companiile de stat include cheltuielile de cazare şi de deplasare atât a consultanţilor în recrutare, cât şi a candidaţilor care vor veni la interviu.

40 afișări
Imaginea articolului „CEO la stat“, recrutat pe 250.000 de euro. Care este explicaţia tarifului

„CEO la stat“, recrutat pe 250.000 de euro. Care este explicaţia tarifului (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Valoarea finală a contractului nu include doar serviciile propriu-zise de recrutare a managerilor. Prin acest contract vor fi aco­perite serviciile oferite de firma de executive search pe întreaga perioadă a contractului, precum şi serviciile aferente unei perioade suplimentare de garanţie de 12 luni. De asemenea, această valoare urmează să aco­pere toate costurile proiectului: cheltuieli de de­pla­­sare, cazare şi costurile aferente in­terviurilor, atât pentru reprezentanţii com­paniei de executive search, cât şi pentru candidaţii selectaţi în etapa finală - pe perioada contractului şi pentru perioada de garanţie de 12 luni", au afirmat miercuri reprezentanţi din Ministerul Economiei. ZF a scris la începutul acestei săptămâni de co­misionul-record stabilit în caietele de sarcini pentru licitaţie, de 250.000 de euro, pentru recrutarea managerilor privaţi şi a cerut explicaţii suplimentare consultanţilor ministe­rului, consorţiul format din firma Pedersen& Partners (executive search) şi subcontractorii ei, Roland Berger (consultanţă strategică) şi NNDKP (avocaţii de la Nestor).

Acest consorţiu a câştigat licitaţia pentru ma­nagementul acestui proiect, însă deciziile finale privind stabilirea criteriilor de selecţie a head-hunterilor aparţin reprezentanţilor Ministerului Economiei, care au oferit astăzi un răspuns.
Un alt motiv pentru care s-a stabilit această sumă îl reprezintă dorinţa autorităţilor de a atrage cele mai mari firme de executive search la nivel internaţional (precum Korn/Ferry, Egon Zehnder sau Spencer Stuart) pentru selectarea CEO-ului pentru com­paniile de stat incluse în prima etapă a procedurii, respectiv Oltchim, Electrica, Hi­dro­electrica şi Romarm.
Citeşte mai multe despre CEO la stat pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici