Chinezii au găsit metoda de a creşte puterea de cumpărare. Măsura se aplică de azi

Aproximativ 60 de milioane de oameni vor fi mai fericiţi începând din această dimineaţă. Este vorba de 60 de milioane de chinezi săraci care vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit de către autorităţile de la Beijing. Măsura este luată pentru a creşte puterea de cumpărare a celor cu venituri mici şi pentru a impulsiona economia.

8 afișări
Imaginea articolului Chinezii au găsit metoda de a creşte puterea de cumpărare. Măsura se aplică de azi

Chinezii au găsit metoda de a creşte puterea de cumpărare. Măsura se aplică de azi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Finanţelor a mai decis, pe lângă scutirea de la plata impozitelor pentru cei săraci, şi majorarea taxelor pentru cei cu câştiguri foarte mari, scrie Business Insider.

"Aceasta este o veste bună pentru majoritatea locuitorilor, în special pentru cei din cu venituri mici şi medii", spune Yi Xianrong, expert financiar la Academia de Studii Sociale a Chinei.

Facilitatea fiscală va fi ca o gură de oxigen pentru consumatorii care se luptă cu inflaţia ridicată, indicator care a atins o rată anuală de 6,5% luna trecută şi care macină bugetele familiilor.

După reforma din domeniul taxelor, care a fost vizibil corectată, după un val de proteste online faţă de propunerile iniţiale ale guvernului, doar 8% dintre chinezi vor mai plăti impozit pe venit, potrivit lui Wang Jianfan, director adjunct în cadrul Ministerului de Finanţe de la Beijing.

Citeşte mai multe despre scutirea de la plata impozitului pe venit în China pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici