Cine a stat în spatele isteriei care a dus la căderea acţiunilor Societe Generale

În panica de miercuri de pe burse, acţiunile Societe Generale au scăzut cu până la 21%. La baza isteriei a stat, printre altele, un articol apărut duminică în tabloidul britanic Daily Mail, în care se profetiza sfârşitul lumii pentru banca franceză.

7 afișări
Imaginea articolului Cine a stat în spatele isteriei care a dus la căderea acţiunilor Societe Generale

Cine a stat în spatele isteriei care a dus la căderea acţiunilor Societe Generale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Articolul, semnat de doi jurnalişti, prezintă Societe Generale ca fiind în "pragul falimentului după pierderile groaznice înregistrate din cauza expunerii la datoriile Greciei", notează Le Figaro. Afirmaţii asemănătoare sunt făcute şi despre banca italiană UniCredit.

Articolul, preluat de fluxurile de informaţii online, precum cel al CNN, a fost citat pe numeroase forumuri, copiat pe bloguri, iar până luni a făcut ca maşina de zvonuri să duduie.

Miercuri, unii investitori erau convinşi că Societe Generale se află într-o stare atât de proastă că va trebui salvată de stat.

Abia miercuri seara Societe Generale a denunţat zvonurile şi a cerut autorităţilor franceze deschiderea unei anchete, iar Daily Mail a deminţit informaţiile din articol.

Citeşte mai multe despre panica de pe burse de miercuri pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici