Cine a venit la Convenţia PDL cu un Bentley?

Un Bentley este maşina care, fără îndoială, te scoate din mulţime şi te bagă în istorie. De la James Bond, la Moni Columbeanu, o galerie importantă de personaje renumite şi-au potrivit coafura din fuga sutelor de cai putere ai limuzinei. Pasionaţii ar da mult să-i poată mângâia crupa metalizată, să-i simtă motorul cum toarce sub capotă, ca o leoaică încinsă la soare, să-şi odihnească, leneş, un cot pe spătarul canapelelor de piele parfumată. Cei cu dare de mână ar da mult, pur şi simplu, doar ca să-l aibă.

7 afișări
Imaginea articolului Cine a venit la Convenţia PDL cu un Bentley?

Cine a venit la Convenţia PDL cu un Bentley? (Imagine: www.gandul.info)

Acelaşi Bentley te poate băga, însă, în gura cui nu te-aştepţi.

De exemplu, sâmbătă, pe fondul luptelor pentru şefia PDL, care au adus la Bucureşti peste o mie de aleşi locali din toată ţara, spre a-şi susţine favoriţii, o astfel de bijuterie albă cu număr de Satu Mare stătea retrasă şi oarecum stingheră între un Logan şifonat şi un BMW, în faţa scărilor Senatului.

Curioşi să aflăm impresii chiar de la proprietar, despre performanţele bolidului - după ce ne-am holbat minute în şir, precum copiii, prin parbrize, la fineţurile habitaclului -, ne-am propus să-l căutăm pe om printre participanţii la Convenţie. Reacţiile colegilor săi au fost, însă, dintre cele mai neaşteptate.

"Ştiţi, cumva, al cui e Bentley-ul alb din faţa Senatului?", îi întrebăm la întâmplare pe primii pedelişti întâlniţi în holul Parlamentului. "Poftim?!" răspunde nedumerit un ales tânăr cu ecuson de "participant" în piept. "Bentley-ul", zic, "al cui este?". "Hai, lăsaţi, că n-am chef", răspunde omul uşor iritat. Pe scări, un alt participant, muşcă cu poftă dintr-un dulce exfoliat de poleială. "Scuzaţi-mă. În faţa Senatului este parcat un Bentley de Satu Mare. Ştiţi al cui e?", "Al unuia cu bani, asta e sigur", îmi zâmbeşte pofticiosul, şi-mi zâmbeşte complice.

La intrarea în sala "confruntării", îl abordăm pe fostul ministru al Apărării, Mihai Stănişoară. "Dumneavoastră trebuie să ştiţi. Al cui poate fi un Bentley alb, venit de la Satu Mare?", "Al meu nu e. Iar al cui e, nu ştiu...". "Dar v-ar plăcea să fie? Dumneavoastră ce maşină conduceţi?". "N-am maşină.". "Ei aş...", zic nedumerit. "Nu glumesc" spune Stănişoară. "Dacă vreţi să vă convingeţi, verificaţi în declaraţia de avere", mai spune el. Perplex, încerc să-l lămuresc. "Bine, dar noi nu facem nicio anchetă. Doar că ne place maşina".

Revenim la munca de jos. Întrebăm în stânga - "Habar n-am", "De unde să ştiu eu?", "Ce-i ăla? Bentley? Ce Bentley?" -, nimic. Întrebăm în dreapta - "Eu zic să sunaţi la Satu Mare", "Păi nu i-aţi întrebat p-ăia de la pază?" -, iar nimic. Îl întrebăm pe Ghiţă Falcă, elegant, la costum, jovial. "Habar n-am, pe cuvânt. Da' nici nu mă interesează. Altfel, e o maşină", apreciază Falcă şi se aşează gospodăreşte pe treptele de marmură să-şi tragă sufletul.

Citeşte mai multe despre maşina Bentley de la Convenţia Naţională a PDL pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici