Cine controlează petrolul?

Preţul petrolului a crescut până la 88 de dolari pe baril pe pieţele americane în cursul zilei de joi. Însă, acest nivel este încă sub maximul istoric de 90 de dolari pe baril atins săptămâna trecută. Chiar şi aşa majoritatea analiştilor se aşteaptă ca preţul petrolului să depăşească 100 de dolari pe baril până la sfârşitul anului.

1 afișare
Imaginea articolului Cine controlează petrolul?

Cine controlează petrolul?

Iar vocile mai pesimiste estimează că preţul va continua să crească şi în 2008, chiar până la 150 de dolari pe baril. De principiu preţul produselor este determinat de cerere şi ofertă. Însă natura speculativă a tranzacţiilor cu petrol introduce în calcul şi alte variabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici