Cine este cel mai bogat om de afaceri din fiecare stat european

Numarul miliardarilor a ajuns în martie 2011 la 1.210. Dintre aceştia, doar o mică parte dintre ei pot spune că sunt cei mai bogaţi oameni dintr-o ţară. Cei de la Business Insider au facut un top al celor mai instariti miliardari din tarile europene.

12 afișări
Imaginea articolului Cine este cel mai bogat om de afaceri din fiecare stat european

Cine este cel mai bogat om de afaceri din fiecare stat european (Imagine: Shutterstock)

Cel mai bogat francez, conform Forbes, este Bernard Arnault care deţine 41 de miliarde de euro. El a facut avere cu ajutorul companiei Boussac Saint-Freres, care deţine şi House of Dior şi pe care a preluat-o în 1984, cand era aproape în faliment şi apoi a preluat şi LVHM.

În Spania, Amancio Ortega se poate lăuda cu o avere de 31 de miliarde şi cu locul 13 în clasamentul general al celor mai bogaţi oameni din lume, întocmit de revista Forbes. Numele său se leagă de brandul Zara, care înregistrează vânzări de milioane de euro la nivel mondial.

Cel mai înstărit neamţ, cu o avere de 25,5 miliarde de dolari, este Karl Albrecht, care a făcut avere după ce a înfiinţat compania ALDI împreuna cu fratele său. În clasamentul Forbes, el ocupa locul 12.

Află mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici