Cine este eroul Poloniei? Află povestea căpitanului care a salvat 230 de vieţi

Tragedia care a îndoliat Polonia în urmă cu un an şi jumătate, atunci când s-a prăbuşit un avion cu toţi liderii săi, este şi acum vie în sufletele oamenilor. Marţi, această ţară a fost la un pas să plângă din nou.

6 afișări
Imaginea articolului Cine este eroul Poloniei? Află povestea căpitanului care a salvat 230 de vieţi

Cine este eroul Poloniei? Află povestea căpitanului care a salvat 230 de vieţi (Imagine: Facebook)

Pe 1 noiembrie 2011, un pilot al companiei naţionale poloneze LOT a reuşit o impecabilă aterizare pe burtă, dupa ce a constatat că nu se deschide trenul de aterizare. Aparatul, un Boeing-767, a survolat aeroportul din Varşovia timp de o oră, pentru a consuma restul de combustibil după un zbor transatlantic.

Apoi s-a încumetat să execute aterizarea de urgenţă pe un covor de spumă pregătit de angajaţii aerogării. Toţi cei 231 de pasageri şi membri ai echipajului au scăpat nevătămaţi.

Omul care a reuşit această performanţă se numeşte Tadeusz Wrona şi a fost declarat, neoficial deocamdată, EROUL Poloniei. Acest căpitan de aeronavă a devenit aproape instant o vedetă a mediului online din Polonia (şi nu numai), unde oamenii au creat pagini speciale pentru el, în semn de admiraţie - asa cum s-a întâmplat, de exemplu, pe Facebook.

Aterizarea cu succes a avionului cu probleme a fost o mare uşurare pentru Polonia, care îşi plânge şi acum victimele din aprilie 2010 - atunci când un avion s-a prăbuşit în Rusia, iar preşedintele Lech Kaczynski şi alţi 95 de oficiali polonezi au murit.

Citeşte mai multe despre eroul Poloniei pe stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici