Cine îşi asumă răspunderea pentru zecile de mii de nou-născuţi care au rămas nevaccinaţi

Timp de mai bine de şase luni nou-născuţii din România au ieşit din maternitate nevaccinaţi, după ce producătorul naţional, Institutul Cantacuzino, nu mai poate produce vaccin, întrucât nu are toate autorizaţiile necesare.

7 afișări
Imaginea articolului Cine îşi asumă răspunderea pentru zecile de mii de nou-născuţi care au rămas nevaccinaţi

Cine îşi asumă răspunderea pentru zecile de mii de nou-născuţi care au rămas nevaccinaţi

De fapt ce s-a întâmplat şi cum s-a ajuns ca pentru prima dată în istoria sa, acest institut să nu mai furnizeze vaccin? Fostul şi actualul ministru al sănătăţii, consiliul de administraţie al Institutului Cantacuzino, fostul şi actualul director general al Instituţiei, conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) au fost implicaţi în ultimul an în activitatea Institutului Cantacuzino, entitate care de anul trecut nu mai produce vaccin împotriva tuberculozei (BCG), folosit pentru copiii nou-născuţi de până la zece luni.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici