Cine pierde din scumpirea petrolului

Ascensiunea fara precedent a pretului titeiului pe plan international provoaca reactii complet diferite in mediul de afaceri petrolier autohton.

1 afișare
Imaginea articolului Cine pierde din scumpirea petrolului

Cine pierde din scumpirea petrolului

Oficialii companiilor petroliere romanesti spun ca pretul international al titeiului, care se indreapta vertiginos spre pragul psihologic de 90 de dolari pe baril, le-ar putea afecta puternic cifra de afaceri si profitul din acest an. LukOil Romania si Rompetrol sunt pe lista companiilor ce ar putea fi influentate negativ de scumpirea barilului. Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele OMV, actionarul majoritar al Petrom, declara, pe de alta parte, ca avansul inregistrat de pretul titeiului in ultima perioada va aduce beneficii pentru companie, care produce petrol si gaze. Directorul general al LukOil Romania, Constantin Tampiza, crede ca majorarea pretului petrolului va duce la vanzari mai mici de carburanti pe piata romaneasca, din cauza ca perspectivele de crestere a puterii de cumparare sunt foarte reduse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici