Circuitul etnobotanicelor în România

Gălăţeanul Alin Rotaru (28 de ani), patronul celui mai important distribuitor de produse etnobotanice din România - Spice Shop SRL - a afirmat deseori că marfa lui e de provenienţă SUA şi are toate acreditările Agenţiei Americane Antidrog (DEA - considerată cea mai importantă organizaţie în domeniu din lume).

8 afișări
Imaginea articolului Circuitul etnobotanicelor în România

Circuitul etnobotanicelor în România

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit celor de la Combaterea Crimei Organizate, aceste "firme furnizoare" invocate de Alin Rotaru sunt doar nişte căsuţe poştale, prin care se distribuie corespondenţa. De fapt, afacerea foloseşte un sistem de offshore-uri (firme înfiinţate în "paradisuri fiscale", în ţări care nu percep impozite pentru activităţile comerciale) pentru a face pierdută urma banilor, dar şi a provenienţei substanţelor.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici