Clădirea Policlinicii Batiştei, condamnată la moarte

Acum două luni, jumătate din clădirea Policlinicii nr. 1, de pe strada Batiştei din Capitală, a rămas fără scări interioare. Imediat după aceea, în locul geamurilor au rămas doar nişte găuri întunecate. E o clădire veche, o vilă burgheză din secolul al XIX-lea, care n-a avut norocul de a se afla pe lista monumentelor arhitecturale. Fără vreo intervenţie a autorităţilor, va dispărea - ca multe altele - de pe harta imobiliară a Capitalei.

1 afișare
Imaginea articolului Clădirea Policlinicii Batiştei, condamnată la moarte

Clădirea Policlinicii Batiştei, condamnată la moarte

Această jumătate de clădire, retrocedată în 2003, pe vremea când primar al Capitalei era Traian

Băsescu, se află acum în plin proces tipic de degradare forţată. Demolarea "pe faţă" este împiedicată doar de lipsa avizului de demolare, care ar trebui acordat de către Direcţia de Cultură Bucureşti, şi de lipsa autorizaţiei de demolare de la Primăria Capitalei.

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici