Coca-Cola, Jacobs, Tchibo şi Nescafe, de calitate inferioară în România faţă de Vest

Marile companii multinaţionale care comercializează băuturi şi mâncare ambalează produse de diferite calităţi sub acelaşi nume în funcţie de ţara europeană căreia îi sunt destinate, arată rezultatele unei anchete a Asociaţiei slovace a consumatorilor.

9 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola, Jacobs, Tchibo şi Nescafe, de calitate inferioară în România faţă de Vest

Coca-Cola, Jacobs, Tchibo şi Nescafe, de calitate inferioară în România faţă de Vest (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Reprezentanţii Asociaţiei au testat mai multe produse cumpărate din supermarketuri din opt state membre UE: Germania, Austria, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria.

"Produsele de o mai proastă calitate erau destinate «noilor» state membre UE. Produsele de calitate inferioară nu erau niciodată prezente în supermarketurile nemţeşti sau austriece", a declarat preşedintele Asociaţiei, Milos Lauko, jurnaliştilor la prezentarea rezultatelor anchetei.

Produsele controlate erau Coca-Cola, ciocolată Milka, piper negru şi roşu Kotanyi, cafea instant Nescafe Gold, boabe de cafea Jacobs Kronung şi cafea Tchibo Espresso.

Toate acestea au fost testate în laboratoare acreditate de către Institutul Naţional Veterinar şi Alimentar Slovac.

Dintre produsele testate, doar ciocolata Milka s-a dovedit a avea aceeaşi calitate în toate eşantioanele. Piperul Kotanyi, din contră, este produsul cel mai diferit de la o ţară la alta.

Citeşte mai multe despre comercializarea produselor marilor companii multinaţionale pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici