Codul penal al lui Boc il ajuta pe Nastase si il infunda pe Basescu

Proiectul noului Cod penal, elaborat de catre guvernul Emil Boc, poate genera efecte neasteptate. Astfel, odata cu diminuarea pedepselor in cazul infractiunilor de coruptie si a faptelor conexe acestui gen de infractiuni, prescrierea faptelor ii favorizeaza pe inculpati si invinuiti cu greutate, gen Adrian Nastase sau Miron Mitrea. Cel putin aceasta este interpretarea data recent de catre Transparency International România. ONG-ul il uita, voit sau nu, pe Traian Basescu.

1 afișare
Imaginea articolului Codul penal al lui Boc il ajuta pe Nastase si il infunda pe Basescu

Codul penal al lui Boc il ajuta pe Nastase si il infunda pe Basescu

Aceleasi noi prevederi risca sa il puna pe seful statului intr-o situatie delicata, cel putin din punct de vedere teoretic. Daca noul Cod penal, asa cum a fost elaborat el de catre Ministerul Justitiei, va intra in vigoare, presedintele Traian Basescu poate fi cercetat, judecat si condamnat pentru infractiunile imputate in dosarul „Flota” in cazul pierderii alegerilor prezidentiale din toamna acestui an. Asta, deoarece faptele sale se prescriu, potrivit codului Boc, abia dupa un an si cinci luni de la terminarea mandatului.

 

Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici