Comoara adusă din ceruri

Un steag al României socialiste a făcut drumul dus-întors până pe Lună şi înapoi în cadrul primei aselenizări realizate în 1969. Steagul a fost dăruit de Nixon lui Ceauşescu împreună cu patru mostre selenare.

4 afișări
Imaginea articolului Comoara adusă din ceruri

Comoara adusă din ceruri

"Steagul ţării voastre a fost purtat până pe Lună şi înapoi de Apollo 11, iar acest fragment din solul suprafeţei lunare a fost adus pe Pământ de echipajul primei misiuni cu oameni la bord", este inscripţia care însoţeşte acest dar, potrivit Der Spiegel.Nixon făcuse acest favor lui Ceauşescu după ce "copilul teribil al socialismului" condamnase invadarea Cehoslovaciei de statele Tratatului de la Varşovia şi dorea să iasă de sub sfera de influenţă a Moscovei.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici