Companiile de stat au afaceri de 10 mld. € pe an, dar sunt incapabile să facă profit

Bilanţurile celor mai mari 45 de companii controlate de stat, cu 200.000 de angajaţi, arată că au avut în total pierderi de 70 mil. euro anul trecut. Salariaţii acestor companii câştigă însă dublu faţă de media pe economie.

3 afișări
Imaginea articolului Companiile de stat au afaceri de 10 mld. € pe an, dar sunt incapabile să facă profit

Companiile de stat au afaceri de 10 mld. € pe an, dar sunt incapabile să facă profit

Profitabilitatea medie a companiilor din România este de circa 10% din cifra de afaceri, iar dacă firmele de stat ar fi fost administrate competent, ar fi adus la bugetul de stat venituri de 1 miliard de euro pe an, adică 0,8% din PIB.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici