Condamnaţi de două ori: şi de boală şi de sistem

Până la 1 aprilie, medicamentele împotriva cancerului puteau fi luate din orice farmacie, pe baza unei reţete de la medicul curant. ­Printr-un ordin intrat în vigoare la 1 aprilie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a dispus ca aceste medicamente să fie date numai prin farmaciile spitalelor.

4 afișări
Imaginea articolului Condamnaţi de două ori: şi de boală şi de sistem

Condamnaţi de două ori: şi de boală şi de sistem

"Înainte de ordin, pacienţii alergau prin farmacii până îşi rupeau pingelele, dar până la urmă găseau medicamentele. Acum, bolnavii trebuie să se interneze în spital şi, în cazul în care farmacia spitalului are medicamentul, atunci ei urmează tratamentul. Dacă nu, atunci medicii îi spun pacientului să revină altădată, când vor exista medicamente", spune Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici