Construcţia Pasajului Mihai Bravu: Cum va arăta şi când va fi gata

Viitorul pasaj suprateran Mihai Bravu din Capitală are toate actele în regulă şi va fi finalizat în primele patru luni ale anului viitor, potrivit primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Obiectivul de infrastructură constă practic în construcţia a două pasaje supraterane paralele cu câte două benzi pe sens.

10 afișări
Imaginea articolului Construcţia Pasajului Mihai Bravu: Cum va arăta şi când va fi gata

Construcţia Pasajului Mihai Bravu: Cum va arăta şi când va fi gata (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Viitorul pasaj suprateran are ca punct de plecare Bulevardul Mihai Bravu în dreptul străzii Vântului, situată chiar lângă staţia de metrou, traversează Splaiul Unirii peste râul Dâmboviţa şi intersecţia Văcăreşti cu Bulevardul Mihai Bravu, încheindu-se pe Calea Văcăreşti. Pasajul o lungime de 700 de metri, iar lucrările de construcţii sunt executate de firma Romstrade. Pasajul va rezolva problema traversării Splaiului Unirii, în zona intersecţiei cu Şoseaua Mihai Bravu.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că "lucrarea era absolut necesară. Pasajul este prins în PUG ( Planul de Urbanism General), iar proiectul este vechi de pe vremea lui Ceuşescu". Acesta a estimat o valoare totală a lucrărilor, cu toate amenajările, de 280 de milioane de lei.

Oprescu a lăsat la temelia pasajului un mesaj pentru generaţiile viitoare. Acesta a fost introdus într-un tub metalic şi pus la într-unul dintre pilonii de susţinere. Constructorii care lucrează la pasaj susţin că acesta este executat după ultimele norme europene şi va avea o durată de viaţă de cel puţin o sută de ani.

Citeşte mai multe despre pasajul suprateran Mihai Bravu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici