Construiesc 11 kilometri de autostradă pe zi, dar vor să ajungă la 20. Unde se întâmplă

Construcţia de autostrăzi depăşeşte orice imaginaţie, cel puţin pentru un român, într-o ţară în care economia se dezvoltă surprinzător de repede. În 2014, guvernul lor vrea să ajungă la 20 km construiţi într-o singură zi.

5 afișări
Imaginea articolului Construiesc 11 kilometri de autostradă pe zi, dar vor să ajungă la 20. Unde se întâmplă

Construiesc 11 kilometri de autostradă pe zi, dar vor să ajungă la 20. Unde se întâmplă (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Poate părea de domeniul ştiinţifico-fantasticului, dacă e să ne raportăm la ce se întâmplă în România, unde în 2010 s-au finalizat puţin peste 50 de kilometri. La un calcul simplu asta ar însemna că am reuşit să construim 130 de metri de autostradă pe zi.

În India, în schimb, guvernul a anunţat recent că până în 2014 vrea să atingă viteza uimitoare de 20 de kilometri de autostradă finalizată pe zi. Asta pentru că acum se construiesc "doar" 11 kilometri pe zi.

Reţeta indiană este următoarea: managementul de proiect este foarte bine făcut pe ultimii doi ani şi jumătate. Se ştie exact ce trebuie construit, există bani şi licitaţiile au fost foarte transparente. Nu există contracte "secrete".

Citeşte mai multe despre ţara în care se construiesc 11 km de autostradă pe zi pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici