Consultaţiile la clinicile private s-au scumpit cu 80%

Preţul unei consultaţii la un medic internist într-o clinică privată a ajuns în medie la 100 de lei în prezent, cu peste 80% mai mult comparativ cu nivelul de circa 54 de lei din 2005, conform unei analize a Ziarului Financiar pe baza datelor clinicilor private.

6 afișări
Imaginea articolului Consultaţiile la clinicile private s-au scumpit cu 80%

Consultaţiile la clinicile private s-au scumpit cu 80% (Imagine: Shutterstock)

Astfel, numai în 2010 preţul a crescut cu 12% comparativ cu 2009, iar în 2009 a crescut 6-15% faţă de anul anterior. În acelaşi interval, rata cumulată a inflaţiei a fost de 50%, cursul de schimb s-a majorat cu 17%, iar salariul mediu net în sectorul de sănătate şi asistenţă socială a fost cu 35% mai mare în decembrie 2010 comparativ cu decembrie 2005, conform calculelor ZF pe baza datelor INS.

"Creşterea preţului s-a datorat inflaţiei medicale, inclusiv costurile echipamentelor medicale, variaţiei cursului valutar şi creşterii onorariilor medicilor, urmând trendul de pe piaţa serviciilor medicale", au spus reprezentanţii Medicover, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa clinicilor private. Clinicile vând şi abonamente, preţul mediu la nivel de piaţă fiind de 10-20 euro/lună, iar în acest caz consultaţiile sunt gratuite.

Citeşte mai multe despre preţurile la clinicile private pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici