Coruptie la varful CSM

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a criticat ieri in termeni foarte duri decizia prin care sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a abtinut sa avizeze retinerea unuia dintre procurorii suspectati de implicare in fraudarea examenului pentru parchete.

1 afișare
Imaginea articolului Coruptie la varful CSM

Coruptie la varful CSM

"Ceea ce s-a intamplat este inadmisibil. Sectia este nefunctionala in acest moment. S-a creat un privilegiu pentru cel care nu a primit aviz (Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – n.r.) ...", a spus Kovesi, referindu-se la cele patru abtineri din totalul de sase voturi. Desi DNA a reinnoit solicitarile de arestare ale procurorilor implicati si probabil le va obtine, data fiind interventia lui Kovesi, scandalul este departe de a se fi stins. si asta fiindca ancheta pare a se indrepta chiar spre CSM, forul suprem al Justitiei romane, cel care valideaza examenele. Doi membri ai CSM sunt suspectati de implicare in fraudarea examenelor pentru parchete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici