Criza datoriilor din Grecia se transformă în tragedie

Grecia va înfrunta anul acesta o recesiune economică mai gravă decât s-a prevăzut iniţial, ceea ce va umfla deficitul bugetar la 8,8% din PIB, faţă de 7,4% din PIB cât a fost prevăzut iniţial, informează Ziarul Financiar.

5 afișări
Imaginea articolului Criza datoriilor din Grecia se transformă în tragedie

Criza datoriilor din Grecia se transformă în tragedie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Recent, o comisie de experţi contabili ai Parlamentului elen au arătat într-un raport oficial că datoria statului "a scăpat de sub control".

Avertizările au fost aspru criticate de ministrul elen de finanţe Evangelos Venizélos, el declarând că experţii nu dispun "nici de cunoştinţele necesare, şi nici de responsabilitatea necesară pentru a face aprecieri asupra datoriei". Câteva ore mai târziu, şefa comisiei incriminate a demisionat, scrie Le Figaro.

La sfârşitul săptămânii trecute tensiunile au crescut după ce misiunea de experţi mixtă a FMI, BCE şi CE a anunţat că va părăsi Grecia şi că suspedă pentru zece zile discuţiile cu Atena. Anunţul a trimis unde de şoc pe bursa ateniană, care a antrenat în declinul său acţiunilor companiior financiare europene.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici