Criza din SUA se repercuteaza si asupra economiei romanesti

Incertitudinile politice si perspectivele sumbre asupra ratei inflatiei si a deficitelor de cont curent alunga investitorii din Romania. In plus, criza americana adinceste scaderile, si asa destul de mari, ale pietelor financiare din Romania. Un euro costa ieri 3,7202 lei, aceasta fiind cea mai mare valoare din ultimii trei ani. Indicele general al Bursei din Bucuresti a pierdut ieri aproape 5% si consemneaza cea mai importanta scadere din ultimul an. „Trendul acestor caderi este dat cu siguranta de fundamentele economice care se inrautatesc, iar amplitudinea crizei o dau evolutiile pietelor internationale“, apreciaza analistul economic Liviu Voinea.

1 afișare
Imaginea articolului Criza din SUA se repercuteaza si asupra economiei romanesti

Criza din SUA se repercuteaza si asupra economiei romanesti

Consultantul financiar Bogdan Baltazar este ceva mai optimist si crede ca scaderile din ultimele zile nu au legatura cu asteptarile asupra economiei romanesti. O problema interna o identifica insa si seniorul finantelor din Romania: circul politic. „Cred ca situatia internationala are un cuvint greu de spus in ceea ce priveste evolutiile pietelor din Romania. Nu este insa singura cauza a evolutiilor negative din ultima vreme. Investitorii pleaca pentru ca sint speriati de faptul ca Romania este o tara care nu poate fi guvernata. In plus, cind anunti un deficit bugetar de 1,4% si te trezesti cu unul de aproape 3% din PIB, ai o problema. S-a cheltuit enorm si iresponsabil in ultima luna a anului cu administratiile locale“, spune Baltazar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici