Cum a incheiat Ministerul de Externe sute de contracte fara licitatie cu aceleasi firme private

In ciuda recomandarilor uniunii Europene pentru asigurarea transparentei achizitiilor publice importante, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a incheiat in 2007 nu mai putin de 350 de contracte cu firme private, fara sa organizeze licitatii.

6 afișări
Imaginea articolului Cum a incheiat Ministerul de Externe sute de contracte fara licitatie cu aceleasi firme private

Cum a incheiat Ministerul de Externe sute de contracte fara licitatie cu aceleasi firme private

Acest lucru a fost constatat de inspectorii Curtii de Conturi, care au sesizat, la randul lor, procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. De altfel, practica incredintarii unor lucrari publice fara licitatie a continuat la MAE si in 2008. Unele dintre firmele care au primit contracte sunt apropiate de politicieni din PDL sau PNL, partide care au avut acest minister in portofoliu pana anul trecut.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici