Cum ar arăta România în Statele Unite ale Europei de care vorbeşte Traian Băsescu şi ce ar însemna această uniune

Recent, preşedintele României Traian Băsescu a susţinut necesitatea realizării Statelor Unite ale Europei (SUE) şi a avertizat că numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară.

2 afișări
Imaginea articolului Cum ar arăta România în Statele Unite ale Europei de care vorbeşte Traian Băsescu şi ce ar însemna această uniune

Cum ar arăta România în Statele Unite ale Europei de care vorbeşte Traian Băsescu şi ce ar însemna această uniune (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Unii analişti apreciază că transformarea zonei euro în SUE ar fi singura soluţie prin care uniunea monetară poate ieşi fără modificări de structură din criza datoriilor. Alţi analişti consideră însă că acest proiect este o utopie în contextul actual, când Europa se confruntă cu un evident deficit de leadership.

Ce ar reprezenta SUE?

Un organism cu o integrare economică rotundă, fără decalaje între economii, cu politici fiscale şi monetare integrate instituţional, adică ministru de finanţe şi trezorerie unice şi politici economice comune, nu doar coordonate, apreciază profesorul de economie Daniel Dăianu.

Citeşte mai multe despre cum ar arăta Statele Unite ale Europei pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici