Cum au dat lovitura şefii companiilor după ce au fost concediaţi

Atât de mare impact au avut business-urile pe care le-au creat, încât au fost înlocuiţi din funcţiile de conducere cu alţi manageri experimentaţi, foşti preşedinţi în firme concurente. Câţiva dintre aceştia antreprenori s-au întors, însă, pe poziţii cheie în propriile companii.

6 afișări
Imaginea articolului Cum au dat lovitura şefii companiilor după ce au fost concediaţi

Larry Page a făcut parte din echipă fondatoare a Google în 1998 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţii, mânaţi de ambiţie, şi-au fondat alte afaceri, iar ceilalţi s-au retras în diverse colţuri ale lumii, bucurându-se de compensaţiile primite.

Absolvenţi ai Universităţii Stanford, Larry Page şi Sergey Brin au făcut parte din echipă fondatoare a Google în 1998. Trei ani mai târziu însă, Eric Schmidt a preluat cârmele companiei, devenind CEO-ul organizaţiei care acapera tot mai mult din piaţă online.

Astăzi, Schmidt a devenit preşedintele executiv al firmei, în timp ce Larry Page a reocupat funcţia de director executiv la Google. La acea vreme, Page a declarat: "Eric este un lider extraordinar şi am învăţat nenumărate lecţii de la el. Sfaturile şi ajutorul sau vor fi nepreţuite pentru mine, acum că am ocupat un nou rol în firmă".

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici