Cum combaţi mahmureala

Fiind o perioadă de sărbătoare, alcoolul cu siguranţă nu a lipsit din meniul mesei de Paşte. Gândul cinci metode eficiente de a scăpa de efectele negative ale mahmurelii.

14 afișări
Imaginea articolului Cum combaţi mahmureala

Cum combaţi mahmureala (Imagine: Mediafax Foto)

Alcoolul are capacitatea de a deshidrata şi de a reduce cantitatea de lichide din creier, fapt care provoacă dureri de cap, senzaţia de gură uscată şi senzaţia de oboseală accentuată, susţin specialiştii în nutriţie.

Mai mult, efectul alcoolului asupra învelişului stomacal provoacă greaţă. Un alt factor ce contribuie la instalarea mahmurelii este prezenţa substanţelor rezultate din distrugerea enzimelor din ficat de către etanol. Practic, organismul elimină mai mult lichid decât este necesar din dorinţa de a scăpa de toxine, ocazie cu care se pierde nu doar apa vitală ci şi o serie de substanţe necesare bunei funcţionări a corpului uman.

Asigură-i organismului necesarul de vitamina B la micul dejun. Potrivit experţilor, ouăle pot restabili nivelul acestei vitamine din organism. În plus, acestea sunt bogate în proteine, asigurând corpului o mai bună revenire după excesul de alcool. Pâinea din ovăz sau cerealele integrale sunt şi ele indicate la micul dejun, deoarece eliberează treptat energie în organism

Mănâncă dulciuri. Pentru că după o noapte de beţie nivelul de glocoză din sânge scade, specialiştii în nutriţie recomandă ca a doua zi, după petrecere, să mâncăm câteva pătrăţele de ciocolată, deoarcece acestea vor oferi organismului energie, reglând nivelul de glocoză din sânge.

Sucurile sau alte băuturi fără alcool vor ajuta la reinstalarea echilibrului în organism. Nutriţioniştii recomandă evitarea băuturilor care conţin cofeină, deoarcece acestea vor accentua starea de disconfort. Sucurile din fructe sunt indicate după o seară de beţie, deoarece asugură corpului vitaminele pe care alcoolul le-a eliminat din organism.

Citeşte mai multe despre cum combaţi mahmureala pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici