Cum îşi împart barurile, magazinele de modă, băncile şi farmaciile străzile din Centrul vechi

Centrul istoric al Capitalei este dominat de restaurante, cafenele şi baruri, care ocupă mai bine de jumătate din spaţiile disponibile, în timp ce la polul opus, magazinele de fashion, care domină de regulă centrele marilor capitale ale lumii, ocupă în Bucureşti doar 19% din spaţii.

8 afișări
Imaginea articolului Cum îşi împart barurile, magazinele de modă, băncile şi farmaciile străzile din Centrul vechi

Cum îşi împart barurile, magazinele de modă, băncile şi farmaciile străzile din Centrul vechi (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Jucătorii din zona de servicii deţin 27% din spaţiile din centrul vechi, potrivit unui studiu al companiei de cercetare imobiliară More Real Estate Services.

Dacă în capitale precum Paris, Roma sau Londra, cele mai importante nume din modă, se luptă pentru a prinde un loc în centrul istoric, în Bucureşti acestea deocamdată se feresc să pătrundă din cauza infrastructurii proaste şi a chiriilor mari. Singurele magazine de modă din zonă sunt cele rămase din perioada comunismului sau cele care oferă produse la preţ unic.

"La ora actuală sunt mai mulţi jucători din piaţă interesaţi să pătrundă în centrul vechi al Bucureştiului, însă există o serie de impe­dimente, pornind de la infrastructura proastă şi de la starea clădirilor la faptul că multe dintre acestea sunt oferite în concesiune de primării, iar nivelul chiriilor este foarte ridicat", spune Ilan Laufer, directorul general al com­paniei de consultanţă imobiliară Retail Grup.

În ceea ce priveşte nivelul chiriilor, potrivit studiului More Real Estate Services, acesta a revenit pe creştere, apropiindu-se acum de cel din a doua jumătate a lui 2009. Astfel, în primul semestru al lui 2011 companiile interesate trebuia să plătească 45 de euro pe metru pătrat, faţă de 35 de euro/mp în aceeaşi perioadă a anului anterior. Preţurile rămân însă sub nivelul anului 2008, ultimul an de boom, când un metru pătrat în centrul istoric era închiriat cu 55 de euro.

Citeşte mai multe despre străzile din Centrul vechi pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici