Cum s-ar putea transforma logo-ul Apple după moartea lui Steve Jobs

Produsele Apple au depăşit graniţa unor gadgeturi şi sunt îmbinarea perfectă dintre design şi electronice. Însă puţini ştiu că logo-ul companiei nu a fost întotdeauna atât de sofisticat şi, la început, era reprezentant de o imagine a lui Isaac Newton stând sub un copac.

6 afișări
Imaginea articolului Cum s-ar putea transforma logo-ul Apple după moartea lui Steve Jobs

Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primul logo Apple este greu de uitat. Nu pentru că este unul extrem de ingenios, ci pentru este întruchiparea perfectă a unor tineri pasionaţi de tehnologie. Logo-ul din 1976 îl înfăţişa pe Isaac Newton stând sub un copac cu un măr atent aşezat deasupra capului său.

Acesta a fost creat de co-fondatorul companiei Ronald Wayne care a renunţat la 10% din acţiunile sale în cadrul companiei pentru 800 de dolari şi la dreptul de a cere alte avantaje în viitor pentru alţi 1.500 de dolari, potrivit minyanville.com.

Însă, complicatul logo nu a rezistat foarte mult. În 1977, Steve Jobs l-a angajat pe designerul Rob Janoff care a creat mărul muşcat în culorile curcubeului. Această imagine a avut viaţă mai lungă, iar logo-ul a fost utilizat până în 1998.

Citeşte mai multe despre logo-ul Apple după moartea lui Steve Jobs pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici