Cum să combini alimentele pentru a preveni indigestia de Paşte

Stufatul şi ciorba de miel, friptura, ouăle fierte tari, pasca şi cozonacul sunt alimente greu de digerat de sistemul digestiv, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Medicul nutriţionist a oferit câteva sfaturi despre cum să previi indigestia în perioada Sărbătorilor Pascale.

8 afișări
Imaginea articolului Cum să combini alimentele pentru a preveni indigestia de Paşte

Cum să combini alimentele pentru a preveni indigestia de Paşte (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Carnea de miel are un conţinut mare de ţesut colagenic şi purine care îngreunează metabolismul. Acest tip de carne, chiar dacă provine de la un animal tânăr şi ar trebui să fie uşor digerabilă, conţine cantităţi semnificative de grăsimi aterogene, nerecomandate", precizează nutriţionistul. El susţine ca mâncărurile preparate din acest tip de carne să fie mâncate cu prudenţă, mai ales că la masa de Paşte vor fi asociate cu altele bogate în grăsimi, dar şi cu băuturi alcoolice.

Citeşte mai multe despre cum să eviţi indigestia pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici