Cum să nu fii păcălit de firmele de recrutare pentru joburi în străinătate

Mirajul unor joburi în străinătate şi câştigurile de câteva ori mai mari ca în ţară îi fac pe tot mai mulţi dintre români să-şi caute un loc de muncă în ţări din Europa sau din alte colţuri ale lumii. Iar firmele de recrutare şi de intermediere a angajărilor în străinătate vin cu oferte care mai de care mai tentante, atât ca salarii, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din păcate, unele dintre aceste oferte incredibil de bune se dovedesc a fi nişte păcăleli de care, din nefericire, cei implicaţi îşi dau seama prea târziu.

8 afișări
Imaginea articolului Cum să nu fii păcălit de firmele de recrutare pentru joburi în străinătate

Cum să nu fii păcălit de firmele de recrutare pentru joburi în străinătate (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Nu de puţine ori am auzit de cazuri de români care au plecat la muncă în străinătate prin intermediul unor firme de plasare care le-au promis joburi bine plătite, dar care, la destinaţie, s-au trezit într-o ţara străină, fără loc de muncă, fără bani şi fără un acoperiş deasupra capului.
Aşadar, atenţie la ce firmă apelaţi! Autorităţile atrag atenţia asupra câtorva paşi simpli pe care trebuie să-i parcurgeţi în alegerea unei firme prin care să vă găsiţi un loc de muncă în străinătate.

În primul rând, încercaţi să vă daţi seama cât de serioasă este oferta de angajare, analizând condiţiile de muncă şi salariul care vi se oferă. Să nu uităm că şi celelalte ţări europene au trecut prin criză, aşa că promisiunea unui salariu la fel de bun ca în urmă cu câţiva ani, sau chiar mai mare, ar trebui să ridice semne de întrebare.

Oferta de angajare trebuie să conţină clar şi care sunt condiţiile de cazare, dacă este oferită de patron sau dacă trebuie să vă plătiţi singuri chiria. Foarte importantă este, de asemenea, şi asigurarea de sănătate, pe care angajatorii străini trebuie să o ofere şi care vă este de mare folos în cazul unor accidente de muncă.

Citeşte mai multe despre păcălelile firmelor de recrutare pentru joburi în străinătate pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici