Cum se prăbuşeşte o bancă atunci când şeful ei insistă că e solidă. Clişee din filmele de groază

Într-un film de groază ştii că ceva rău urmează să se întâmple atunci când personajul decide să facă o plimbare lungă, noaptea, într-o padure. Echivalentul în economie este şeful unei instituţii financiare care insistă că aceasta este una solidă.

4 afișări
Imaginea articolului Cum se prăbuşeşte o bancă atunci când şeful ei insistă că e solidă. Clişee din filmele de groază

Cum se prăbuşeşte o bancă atunci când şeful ei insistă că e solidă. Clişee din filmele de groază (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bancherii europeni susţin de cinci săptămâni că instituţiile pe care le conduc sunt într-o stare bună, chiar dacă expunerea lor pe datoriile ţărilor îndatorate din zona euro le "strangulează" accesul la finanţare. În plus, suma de bani pastrată de Banca Centrala Europeana (BCE) a crescut la maximul ultimelor 15 luni, timp în care băncile au încetat să se mai finanţeze între ele.

Mai mult, America este acum îngrijorată de faptul că această criză din zona euro ar putea destabiliza sistemul financiar de aici. De altfel, preşedintele american, Barack Obama, a discutat vineri cu cancelarul german, Angela Merkel, despre ultimele evoluţii legate de criza din zona euro, pe care o considera un risc important pentru economia americană.

Citeşte mai mult despre situaţia băncilor din europa pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici