Cum vede Roubini viitorul lumii: "Dr. Doom" prezice revolta mondială după criza mondială

Incidente de stradă la Hamburg, incendieri de maşini scumpe la Berlin, jafuri şi violenţe pe străzile Londrei, proteste la Madrid. Acesta este tabloul ultimelor săptămâni din Europa, evenimentele din ultima perioadă ţinând pe toată lumea cu sufletul la gură, după atacul fără precedent de luna trecută, din Norvegia, cu un bilanţ de 77 de morţi.

5 afișări
Imaginea articolului Cum vede Roubini viitorul lumii: "Dr. Doom" prezice revolta mondială după criza mondială

Cum vede Roubini viitorul lumii: "Dr. Doom" prezice revolta mondială după criza mondială (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În aceste condiţii, se vor adeveri oare, din nou, predicţiile economistului Nouriel Roubini, care vorbea, zilele trecute, de o revoluţie mondială, în contextul agravării crizei globale?

Într-un editorial, publicat recent în Economonitor, economistul Nouriel Roubini, cel care a vorbit prima data şi despre actuală criză economică mondială, nu vine deloc cu veşti bune.

După trei ani de convulsii economice, care au dus la scăderea nivelului de trai a majorităţii oamenilor, ar putea urma convulsii sociale şi proteste de stradă, spune Roubini, care vede în ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, Israel sau Marea Britanie semne ale generalizării revoltelor cu accente violente.

"Recentele demonstraţii populare, de la cele din Orientul Mijlociu şi Israel şi până la cele din Marea Britanie, precum şi nemulţumirile tot mai pronunţate din China, se vor generaliza în curând, atât în ţările cu economii avansate, cât şi în cele emergente. Iar toate acestea vor avea un singur punct de plecare: sărăcia în cereştere, şomajul ridicat, inegalitatea şi lipsa de speranţă. Chiar şi clasele de mijloc din lume simt cum le scad veniturile şi nivelul de trai", explică Roubini.

Află mai multe despre predicţiile economistului Nouriel Roubini pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici