Cutremurul cu 32 de replici de recunoştinţă

O bucureşteancă salvată din ruinele blocului Scala, după cutremurul din 1977, a mers ani la rând la medicii care au operat-o ca să le mulţumească că au ajutat-o să se nască a doua oară.Ioana Ionescu avea doar 25 de ani când a fost scoasă de soldaţi din ruinele blocului Scala, una dintre zecile de clădiri care s-au prăbuşit în Capitală. A fost printre puţinii supravieţuitori ai blocului care avea 80 de apartamente.

1 afișare
Imaginea articolului Cutremurul cu 32 de replici de recunoştinţă

Cutremurul cu 32 de replici de recunoştinţă

 Era mai mult moartă decât vie când a fost transportată către Spitalul Floreasca. Nu i-a putut uita pe cei trei medici care, alături de soldaţi, au ajutat la salvarea ei. În anii care au trecut de la cutremur, pe 4 martie, a mers conştiincioasă cu o şampanie, fursecuri sau bomboane la doctorii cărora le datorează cea de-a doua ei viaţă. Din păcate, trei dintre medicii care au ajutat-o să trăiască au murit. Singurul doctor supravie ţui tor este Monica Pop, pe atunci studentă la Medicină, care participa ca voluntar la sal varea miilor de răniţi lăsaţi de cu tremurul care a rămas în tipărit în memoria bucureştenilor.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici