„Da“ pentru noua Europă

După mai bine de doi ani de criză instituţională, şefii de stat şi de guvern din ţările membre UE au ajuns la un acord asupra unui nou tratat constituţional.

1 afișare
Imaginea articolului „Da“ pentru noua Europă

„Da“ pentru noua Europă

Acesta pune capăt blocajului creat în 2005, după ce francezii şi olandezii au respins, prin referendum, Constituţia Europeană. Documentul va fi semnat pe 13 decembrie la Lisabona, urmând să intre în vigoare în 2009. Acordul, încheiat după discuţii-maraton ce au avut loc până la miezul nopţii, a fost posibil după concesii de ultim moment făcute Poloniei şi Italiei, cele două ţări care încă mai aveau rezerve serioase în privinţa tratatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici