Dacia va produce trei noi modele în 2012 în Maroc

Renault a inaugurat astăzi în Tanger, Maroc, cea mai nouă uzină a grupului francez unde începând cu acest an va produce trei noi modele Dacia destinate în special pieţei vest-europene. Pe lângă monovolumul Lodgy şi o utilitară derivată din acesta, francezii vor "plus" cu un al treilea model, ce va reprezenta un vehicul pentru pasageri realizat pe platforma utilitarei.

558 afișări
Imaginea articolului Dacia va produce trei noi modele în 2012 în Maroc

Dacia va produce trei noi modele în 2012 în Maroc

Prima linie de asamblare a uzinei este deja funcţională, fabrica având o capacitate de 170.000 de maşini anual, urmâna a ajunge la 400.000 de unităţI în 2015, când şI numărul angajaţilor va urca la 6.000.

Capacitatea maximă a fabricii va permite, după finalizarea tuturor investiţiilor în cele două linii de producţie, fabricarea a 400.000 de maşini anual. În 2012, Renault-Nissan va putea produce la Tanger, folosind o singură linie de producţie, circa 30 de vehicule pe oră, respectiv cel mult 170.000 de unităţi până la sfârşitul anului.
Investiţia iniţială este de 350 de milioane de euro, urmând să ajungă, până la finalizarea proiectului la 600 mil. euro, la care se adaugă 200-400 de milioane de euro în funcţie de modelele construite.

Citeşte mai multe despre uzina de la Tanger pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici