De ce ai cumpăra acţiuni Petrom? 7 motive pro şi 7 contra

Oferta Petrom, cea mai mare tranzacţie din istoria Bursei de la Bucureşti, este în acest moment în balans. Guvernul a anunţat preţul minim pe care vrea să-l încaseze, de 0,3708 lei/acţiune, iar acum aşteaptă să vadă dacă investitorii vor plăti sau nu acest preţ pentru a cumpăra măcar 80% din acţiunile scoase la vânzare, astfel încât oferta să se încheie cu succes.

4 afișări
Imaginea articolului De ce ai cumpăra acţiuni Petrom? 7 motive pro şi 7 contra

Petrom (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Rezultatul ofertei depinde de cum vor percepe investitorii pre­ţul minim de ofertă anunţat, dacă li se pare interesant sau nu.

Pentru micii investitori locali, preţul minim anunţat nu este interesant, deoarece este foarte apropiat de cel de pe Bursă, spun brokerii.

Pentru fondurile străine, preţul ar putea fi interesant, însă unii brokeri se îndoiesc că marii investitori instituţionali se vor înghesui să cumpere acţiuni având în vedere că România este încă o piaţă riscantă şi mică, iar turbulenţele de pe pieţele europene determinate de problema datoriilor suverane fac ca investitorii să fie foarte precauţi în această perioadă.

Este o piaţă a cumpărătorilor, spune toată lumea. Aşadar cumpărătorii vor fi cei care vor judeca la final dacă oferta Petrom merită sau nu atenţie. Deznodământul va fi aflat vineri, când intermediarii şi statul vor anunţa rezultatul final.

Cu doar două zile înainte de închiderea ofertei, ZF şi-a propus să recapituleze care sunt argumentele care susţin oferta Petrom şi care sunt motivele care i-ar putea determina pe investitori să nu cumpere.

Citeşte mai multe despre motivele pro şi contra pentru cumpărarea de acţiuni Petrom pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici