De ce ar vrea ministrul Apărării un nou Air Force Unu pentru preşedintele României

Tragedia aviatică care a înlăcrimat şi "decapitat" politic Polonia a readus în discuţie, la Bucureşti, securitatea propriilor oficiali de rang înalt. Bătrânul "Carpaţi", aşa cum este denumită aeronava prezidenţială tip Boeing 707 ce datează din 1974, ar putea fi cât de curând lăsat la vatră.

7 afișări
Imaginea articolului De ce ar vrea ministrul Apărării un nou Air Force Unu pentru preşedintele României

De ce ar vrea ministrul Apărării un nou Air Force Unu pentru preşedintele României

Cel puţin aşa spune ministrul Apărării, Gabriel Oprea, într-o declaraţie pentru "Gândul". "Din punctul de vedere al securităţii cea mai mare problemă este faptul că în anii '70 astfel de aeronave (Boeing 707-n.r.) nu erau prevăzute cu dispozitive antitero, precum cele de evitare a rachetelor. Din această perspectivă, se impune ca România - ca stat de drept, dar şi ca stat membru NATO - să aibă o aeronavă prezidenţială modernă şi capabilă să asigure un nivel corespunzător de securitate", a explicat şeful de la Apărare, pentru "Gândul".

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici