De ce purta Steve Jobs aceeaşi bluză neagră şi pantaloni de blugi

Bluza neagră a lui Steve Jobs şi pantalonii de blugi care au făcut parte din vestimentatia tip "uniformă" a lui Steve Jobs a fost inspirataă de muncitorii Sony, afirmă Walter Isaacson, cel a redactat biografia cofondatorului Apple.

5 afișări
Imaginea articolului De ce purta Steve Jobs aceeaşi bluză neagră şi pantaloni de blugi

De ce purta Steve Jobs aceeaşi bluză neagră şi pantaloni de blugi

La inceputul anilor '80, Jobs a vizitat o fabrică Sony şi a observat că toţi angajaţii purtau aceeaşi uniformă. În timpul celui de-al doilea război mondial, multi japonezi nu aveau haine aşa că Sony le-a oferit câteva produse. În timp, fiecare companie şi-a dezvoltat propriile uniforme.

Reîntors în America, Jobs a crezut că poate face acelaşi lucru pentru angajaţii săi. L-a angajat chiar pe designerul Issey Miyake să creeze uniformele angajaţilor Apple - o geacă din nylon care putea fi transformată în vestă. O mare greşeală spune Isaacson şi asta pentru că angajaţii au urat ideea.

În timp, cofondatorul Apple s-a împrietenit cu Miyake şi îl vizita des. Aşa că s-a gândit că ar putea avea chiar el haine tip uniformă. Aşa că i-a cerut designerului să-i creeze bluzele negre cu guler care ii plăceau, spune Walter Isaacson, care povesteşte ca Jobs i-a arătat un dulap plin cu astfel de bluze. De-a lungul anilor, Jobs a apărut la conferinţe cu o pereche de blugi (Levis - 58 dolari) şi un pulover de culoare inchis (Carhatt - 28 dolari).

Citeşte mai multe despre hainele purtate de Steve Jobs pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici