De la 1 septembrie, românii vor plăti serviciile medicale

Din toamnă, pacienţii vor fi nevoiţi să scoată şi mai mulţi bani din buzunar pentru serviciile medicale, pe lângă asigurările obligatorii la care românii cotizează lunar. Ministerul Sănătăţii ne pregăteşte surpriza plăţii parţiale a serviciilor medicale, care nu sunt ieftine deloc, dacă ne gândim că o singură zi de spitalizare ajunge să coste şi 500 de lei.

1 afișare
Imaginea articolului De la 1 septembrie, românii vor plăti serviciile medicale

De la 1 septembrie, românii vor plăti serviciile medicale

La aceste cheltuieli se mai adaugă, bineînţeles, şi tradiţionala şpagă,  pe care orice bolnav trebuie să o dea începând de la portar până la medic. Aceste servicii medicale în coplată sunt văzute de ministrul sănătăţii, Ion Bazac, drept soluţia optimă a reformei în sistemul de sănătate, dar şi soluţia pentru legalizarea plăţilor informale (a se citi şpagă). Deocamdată nu s-a precizat exact pentru care servicii va fi introdusă coplata, însă ministrul a ţinut să precizeze că aceşti bani nu vor fi plătiţi de anumite categorii de persoane defavorizate.

 

Citeste toata stirea pe www.curentul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici